Meny
-A A +A

Om Testfakta

Testfakta er et uavhengig test- og researchforetak spesialisert på laboratorietester og vurdering av forbrukertprodukter. Alle testene våre utføres av sertifiserte test- og forskningslaboratorier spesialisert innen ulike produkt- og forskningsområder (se mer nedenfor om laboratoriene våre). Tolking og karaktersetting av testresultater gjøres av Testfakta i samråd med laboratoriene og eksterne eksperter.

Testfaktas virksomhet består av to deler:

  • Testfakta Editorial

Forbrukeravisen på nettet
Testfakta driver forbrukersiden Testfakta.se som henvender seg til nordiske forbrukere. På Testfakta.se publiserer vi resultatene fra alle testene våre samt daglige nyhetsoppdateringer innen forbrukerområdet.
Forbrukersiden er annonsefinansiert, og alt materialet på siden er kostnadsfritt for leseren. Annonseringen på Testfakta.se håndteres separat fra den redaksjonelle virksomheten.

Nyhetsbyrået Testfakta
Testfakta er Nordens ledende nyhetsbyrå på konsumentområdet. Siden starten i 2001 har vi forsynt nordiske medier med kvalifisert forbrukerjournalistikk basert på resultatet fra laboratorietester av forbrukerprodukter.
Via nordisk dagspresse, fagpresse, tv og forbrukernettsider når Testfaktas journalistikk i gjennomsnitt cirka 3,5 millioner nordiske forbrukere.
Noen eksempler på aviser som regelmessig publiserer Nyhetsbyrået Testfaktas materialer:

Dagens Nyheter
Göteborgs-Posten
Östgöta Correspondenten
Norrköpings Tidningar
Upsala Nya Tidning
Helsingborgs Dagblad
Borås Tidning
Värmlands Folkblad
Sundsvalls Tidning
Söndagsavisen (Danmark)

  • Testfakta Research

Testfakta tester også produkter på oppdrag fra produsenter og forhandlere. Oppdragsvirksomheten er atskilt fra nyhetsbyrået og forbrukersiden både organisatorisk og selskapsmessig.
Fremgangsmåten ved oppdragstester er den samme som for vår ordinære testvirksomhet med den forskjellen at produksjonskostnaden betales av oppdragsgiveren og ikke som ellers, av Testfakta.se eller Nyhetsbyrået Testfaktas kunder.
Uansett om det gjelder oppdragstesting eller vår ordinære testvirksomhet, er utgangspunktet det samme – som selvstendig part å peke på relevante og for forbrukeren viktige forskjeller mellom ulike produktalternativer.

Slik arbeider Testfakta
Alle Testfaktas tester og analyser utføres i et avgrenset laboratoriemiljø som så langt som mulig etterligner de testede produktenes naturlige anvendelsesområder. En produkttest omfatter flere momenter, der marked, funksjoner og tekniske løsninger kartlegges før utvalget fastsettes og laboratorietesten innledes. Hver test kjøres i prosjektform, og arbeidet ledes og koordineres av en prosjektleder hos Testfakta.

Hvem står bak Testfakta?
Testfakta ble startet som et nyhetsbyrå for forbrukerinnrettede materialer i juni 2001. Selskapets grunnleggere var en gruppe privatpersoner med bakgrunn innen journalistikk, teknikk og økonomi.
Selskapet eies og kontrolleres helt av grunnleggerne og privatpersoner virksomme i selskapet.

Nyhetsbrev
Få rede på de seneste testene og nyhetene! Abonnerer på Testfaktas nyhetsbrev.

Nyhetstips
Send mail med dine nyhetstips til tipset.
Anonymiteten din er beskyttet i henhold til svensk grunnlov.

Hold deg oppdatert med RSS 
Nå kan du få de siste oppdateringene fra Testfakta.se via RSS på din mobil eller datamaskin. På den måten går du ikke glipp av nyheter. Testfaktas RSS-feed.

RSS er en enkel måte for å følge mange hjemmesider samtidig. Nyhetene kommer direkte til deg. For at du skal kunne abonnere på RSS-strømmen, må du ha en nyhetsleser. Den leser etterpå av hva som er nytt på siden du abonnerer på og genererer en strøm, en feed, fra nettstedet. Man kan sammenligne det med et nyhetsbrev som oppdateres i sanntid.

Når du klikker på linken, får du opp en side som nesten ser ut som en html-kode. Kopier adressen til den siden, lim den inn i nyhetsleseren din i datamaskinen eller mobilen, og så er det klart.

Eksempel på lesere som er gratis, og som du kan bruke for å motta Testfaktas RSS-strøm.