Meny
  • Foto: Istockphoto
    Foto: Istockphoto
-A A +A

Testfaktas kvalitetsmerking av hundefôr

Formålet med Testfaktas kvalitetsmerking Certified Nutritional QualityTM er å løfte fram hundefôr med godt næringsinnhold. Kravene til kvalitetsmerkingen er strenge. Fôret gjennomgår en omfattende kjemisk analyse og må være på linje med anbefalingen for hver enkelt næringsparameter. Kvalitetsstempelet Certified Nutritional QualityTM sikrer dermed at fôret er velbalansert og inneholder alle næringsstoffer som er nødvendige for hunden.

Testfaktas kvalitetssertifisering av hundefôr (Testfakta Certified Nutritional QualityTM) sikrer at fôret er næringsmessig balansert og at det gir hunden et riktig inntak av alle nødvendige næringskomponenter.
Formålet med kvalitetssertifiseringen er å gjøre det lettere for forbrukerne å velge riktig, og å hjelpe produsenter med bra fôr å synes.

Kvalitetsvurderingen som ligger til grunn for Testfaktas sertifisering baseres på gjeldende anbefalinger for næringsinnhold i hundefôr, utstedt av NRC (National Research Council). NRC er en del av USAs svar på det svenske vitenskapsakademiet og har som formål å fremme forskning og utvikling innen ulike vitenskapsområder.

Til kvalitetsvurderingen laboratorieanalyseres det næringsmessige innholdet i fôret. Analysen utføres på det akkrediterte næringsmiddellaboratoriet Eurofins Analytics i franske Nantes.

For å oppnå Testfakta Certified Nutritional QualityTM må resultatet fra laboratorieanalysen vise at fôret har god næringsbalanse og at det ligger på linje med anbefalte nivåer for alle viktige næringsstoffer. Vurderingen gjøres med hensyn til om fôret er beregnet på valper, voksne eller eldre hunder.

Hundefôr som er opplistet nedenfor, har gjennomgått analysen for samtlige næringsparametere og klart kravene til Testfakta Nutritional QualityTM:

MaxDog Puppy

MaxDog Adult

MaxDog Senior

 

 

 

Fler tester och nyheter från Testfakta