Kjøremelding elsykkel: Buddy Bike sX1

Kjøremelding elsykkel: Buddy Bike sX1

Buddy Bike Sx1 i natur.
Buddy Bike Sx1 i stad.

I forbindelse med vår langtidstest av elsykler i samarbeid med NAF fikk vi muligheten til å teste en prototype av den nye norske Buddy Bike sX1. Sykkelen var ikke med i vårens laboratorietest da den er i premiumklassen med en prislapp betydelig høyere enn testdeltakerne.

klaus hahn Publisert: 23 nov, 2022

En nærmere titt på detaljene gir en indikasjon på fremtidens elsykkel. Unisex-rammen er laget av karbon/komposittmateriale og sprøytestøpt uten sømmer eller sveisede kanter og er meget stabil til tross for lav vekt. Det innebygde "single-speed" giret og driveremmen i stedet for en tradisjonell kjede skal minimere behovet for service og antall komponenter. Til og med Sachs-motoren er innkapslet. En Kinekt-sadel med justerbar demping og styre med Vecnum dempingstativ for komfort også utenfor asfalten.

Budd Bike detaljer

Hvordan fungerer sX1 i hverdagen? Testversjonen var ikke fullt utstyrt og manglet skjermer, bagasjehyller og lys. Det er en medvirkende årsak til at ingenting skrangler eller høres bortsett fra den turbinaktige susingen fra motoren. En annen er drivremmen og den utrolige vridningsstive rammen. Sykkelen kan kjøres komfortabelt på alle underlag, men føles mest hjemme i urbane og lette terrengmiljøer, hvor vi totalt syklet ca 600 km.

Akselerasjon er en opplevelse og til tross for høy støttefaktor er den lett å tråkke på når motoren slår seg av i 25 km/t. Men ulempen med single-speed viser seg også her; Buddy Bike inviterer deg til å sykle veldig fort, men motstanden til et høyere gir mangler ved høyere hastigheter, så du har ikke energi til å tråkke så fort som du burde. Den andre ytterligheten, det vil si å starte i en bratt oppoverbakke, er heller ingen lek uten mulighet for nedgiring.

Totalt sett er Buddy Bike sX1 et spennende tillegg til premiumklassen med høykvalitetsfølelse, smarte detaljer og en kraftig motor. Det er bra at produsenten planlegger å utvikle motorkontrollprogrammet for å oppnå et annet forhold.

+ Vridningsstiv, stabil og ekstremt sterk.

- Single-speed ikke for alle, prisen.

Buddy Bike sX1

Spesifikasjoner Buddy Bike SX1

• Motor: 48v motor med 112 Nm fra tyske Sachs, 85 Nm motor fra Bosch eller 90 Nm motor fra Bafang (M500). I 2022 er det kun toppmodellen med Sachs motor som leveres.

• Batteri: 48v batteri fra tyske BMZ på 650 Wh og rask lading (4Ah) eller batteri fra Bafang på 450 Wh.

• Gir: Lukket girsystem fra tyske Rohloff eller norske Kindernay for lang levetid og minimalt vedlikehold. Kan også leveres som single-speed eller med utvendig Shimano Deore gir. I 2022 kan vi tilby Rohloff eller single-speed.

• Bremser: Shimano XT-Deore med fire keramiske stempler.

• Vedlikeholdsfri reimdrift fra Gates Carbon Drive eller kjede. I 2022 leveres alle med reimdrift.

• Ramme: 100% gjennvinnbar karbonkompositt.

• Reflekterende triangel på rammen for økt synlighet.

• Håndbygde hjul fra tyske Sandmann med 29” glidelåsdekk fra norske reTyre eller dekk etter kundebehov.

 

Facebook Comments

Fler nyheter

Laboratorietest

Kvalitet koster når det gjelder arbeidsbukser

Et par behagelige, stretchy arbeidsbukser gjør arbeidet både enklere og mer behagelig. Testen viser at slitesterke bukser koster mer, men holder lenger, og er dermed både mer økonomiske i lengden og samtidig et bedre miljøvalg.

Laboratorietest

Clas Ohlson Ceramic Frying Pan

Testfakta Research har på oppdrag av Clas Ohlson AB gjennomført en laboratorietest av Clas Ohlsons non-stick-stekepanne med keramisk belegg. Clas Ohlsons stekepanne presterer svært godt til godt i samtlige av testens delmomenter og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest

Clas Ohlson Vinterviken – kunstig juletre

Testfakta Research har på oppdrag av Clas Ohlson gjennomført en laboratorietest av Clas Ohlsons juletre Vinterviken. Juletreet er testet sammen med sammenlignbare juletrær fra Star Trading og Jula. Juletreet fra Clas Ohlson presterer gjennomgående godt i samtlige testmomenter og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest

Dyr airfryer ingen garanti for perfekte pommes frites

En airfryer i budsjettklassen gir i mange tilfeller både bedre pommes frites og bruker mindre energi enn en dyrere variant. Dessuten er det lavere risiko for å brenne seg.

Laboratorietest

Vinterdresser – pris ingen garanti for kvalitet

Vi forventer at de skal holde barna tørre og tåle sklia og hard lek på lekeplassen. Dette er også tilfelle for flere av vinterdressene i Testfaktas test, men på langt nær alle. Og prisen er ingen garanti for kvalitet – testens dyreste dress utmerker seg negativt.

Laboratorietest

Rusta støvsugere Silence 700W

Testfakta Research har gjennomført en laboratorietest av Rusta støvsugere Silence på oppdrag fra Rusta AB. Rustas støvsuger er testet sammen med sammenlignbare støvsugere med ledning og pose fra blant annet Miele og Nilfisk. Støvsugeren fra Rustas fungerer generelt godt og oppfyller kravene til Testfaktas kvalitetsmerke Verified Quality & Performance.

Langtidstest av elsykler - resultater

1000 km i hverdagen – hvordan går det med elsykler utenfor laboratoriemiljøet?

Laboratorietest

Valget av oppvaskmiddel er viktigere enn noen tror

Testfakta har sammenlignet syv vanlige merker av oppvaskmiddel på det norske markedet og kan fortelle deg hvilke som er verdt pengene, og hvilke du kan hoppe over.

Laboratorietest

Hodelykter – uforutsigbare lyskilder i høstmørket

Høstmørket er en utfordring for alle som vil bevege seg fritt utendørs. Testfaktas store laboratorietest av hodelykter avslører ekstreme effektfall som øker risikoen for at det kan bli svart på løperunden eller lufteturen med hunden. Dessuten stemmer sjelden produsentenes angitte rekkevidde i meter.

Laboratorietest

Rusta badehåndkle Emma

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas badehåndkle Emma. Badehåndkleet Emma presterer gjennomgående godt i samtlige testmomenter og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Om Testfakta

Sedan 2001 har Testfakta underlättat köpbeslut och påverkat tillverkare genom oberoende tester, guider och journalistik.

Läs mer om Testfakta här.