Kjøremelding elsykkel: Buddy Bike sX1

Kjøremelding elsykkel: Buddy Bike sX1

Buddy Bike Sx1 i natur.
Buddy Bike Sx1 i stad.

I forbindelse med vår langtidstest av elsykler i samarbeid med NAF fikk vi muligheten til å teste en prototype av den nye norske Buddy Bike sX1. Sykkelen var ikke med i vårens laboratorietest da den er i premiumklassen med en prislapp betydelig høyere enn testdeltakerne.

klaus hahn Publisert: 23 nov, 2022

En nærmere titt på detaljene gir en indikasjon på fremtidens elsykkel. Unisex-rammen er laget av karbon/komposittmateriale og sprøytestøpt uten sømmer eller sveisede kanter og er meget stabil til tross for lav vekt. Det innebygde "single-speed" giret og driveremmen i stedet for en tradisjonell kjede skal minimere behovet for service og antall komponenter. Til og med Sachs-motoren er innkapslet. En Kinekt-sadel med justerbar demping og styre med Vecnum dempingstativ for komfort også utenfor asfalten.

Budd Bike detaljer

Hvordan fungerer sX1 i hverdagen? Testversjonen var ikke fullt utstyrt og manglet skjermer, bagasjehyller og lys. Det er en medvirkende årsak til at ingenting skrangler eller høres bortsett fra den turbinaktige susingen fra motoren. En annen er drivremmen og den utrolige vridningsstive rammen. Sykkelen kan kjøres komfortabelt på alle underlag, men føles mest hjemme i urbane og lette terrengmiljøer, hvor vi totalt syklet ca 600 km.

Akselerasjon er en opplevelse og til tross for høy støttefaktor er den lett å tråkke på når motoren slår seg av i 25 km/t. Men ulempen med single-speed viser seg også her; Buddy Bike inviterer deg til å sykle veldig fort, men motstanden til et høyere gir mangler ved høyere hastigheter, så du har ikke energi til å tråkke så fort som du burde. Den andre ytterligheten, det vil si å starte i en bratt oppoverbakke, er heller ingen lek uten mulighet for nedgiring.

Totalt sett er Buddy Bike sX1 et spennende tillegg til premiumklassen med høykvalitetsfølelse, smarte detaljer og en kraftig motor. Det er bra at produsenten planlegger å utvikle motorkontrollprogrammet for å oppnå et annet forhold.

+ Vridningsstiv, stabil og ekstremt sterk.

- Single-speed ikke for alle, prisen.

Buddy Bike sX1

Spesifikasjoner Buddy Bike SX1

• Motor: 48v motor med 112 Nm fra tyske Sachs, 85 Nm motor fra Bosch eller 90 Nm motor fra Bafang (M500). I 2022 er det kun toppmodellen med Sachs motor som leveres.

• Batteri: 48v batteri fra tyske BMZ på 650 Wh og rask lading (4Ah) eller batteri fra Bafang på 450 Wh.

• Gir: Lukket girsystem fra tyske Rohloff eller norske Kindernay for lang levetid og minimalt vedlikehold. Kan også leveres som single-speed eller med utvendig Shimano Deore gir. I 2022 kan vi tilby Rohloff eller single-speed.

• Bremser: Shimano XT-Deore med fire keramiske stempler.

• Vedlikeholdsfri reimdrift fra Gates Carbon Drive eller kjede. I 2022 leveres alle med reimdrift.

• Ramme: 100% gjennvinnbar karbonkompositt.

• Reflekterende triangel på rammen for økt synlighet.

• Håndbygde hjul fra tyske Sandmann med 29” glidelåsdekk fra norske reTyre eller dekk etter kundebehov.

 

Facebook Comments

Fler nyheter

Langtidstest av elsykler - resultater

1000 km i hverdagen – hvordan går det med elsykler utenfor laboratoriemiljøet?

Laboratorietest

Valget av oppvaskmiddel er viktigere enn noen tror

Testfakta har sammenlignet syv vanlige merker av oppvaskmiddel på det norske markedet og kan fortelle deg hvilke som er verdt pengene, og hvilke du kan hoppe over.

Laboratorietest

Rusta støvsugere Silence 700W

Testfakta Research har gjennomført en laboratorietest av Rusta støvsugere Silence på oppdrag fra Rusta AB. Rustas støvsuger er testet sammen med sammenlignbare støvsugere med ledning og pose fra blant annet Miele og Nilfisk. Støvsugeren fra Rustas fungerer generelt godt og oppfyller kravene til Testfaktas kvalitetsmerke Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Rusta badehåndkle Emma

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas badehåndkle Emma. Badehåndkleet Emma presterer gjennomgående godt i samtlige testmomenter og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest

Barlinek parkettgulv 3-stavs eik

Testfakta Research har på oppdrag av Byggmax AB gjennomført en laboratorietest av Byggmax parkettgulv fra Barlinek. Gulvet ble testet sammen med to likeverdige produkter. Testresultatet viser at gulvet er svært motstandsdyktig mot slitasje og flekker og er enkelt å legge, men at det har litt tydeligere nyanseforskjell mellom stavene. Sammenlagt oppfyller Byggmax parkettgulv fra Barlinek kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest

Rusta vindusmarkise

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas vindusmarkise. Markisens konstruksjon ble testet mot styrkekravene i EN 13561:2015 og stoffet mot to sammenlignbare markiser. 
Rustas vindusmarkise oppfyller standardens krav med god margin og kvalifiserer for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Hodelykter – uforutsigbare lyskilder i høstmørket

Høstmørket er en utfordring for alle som vil bevege seg fritt utendørs. Testfaktas store laboratorietest av hodelykter avslører ekstreme effektfall som øker risikoen for at det kan bli svart på løperunden eller lufteturen med hunden. Dessuten stemmer sjelden produsentenes angitte rekkevidde i meter.

Laboratorietest

Rusta Reflekt Nyans veggmaling

Rusta Reflekt Nyans veggmaling har gjennomgått Testfaktas omfattende laboratorietest og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Test av tannbørstehoder – originalen mot kopiene

Hvor godt klarer kopiene seg mot originalen fra Oral-B? Testfakta Research har testet og sammenlignet ti kompatible børstehoder på det nordiske markedet. Alle er mer eller mindre identiske i utseende, men testen viser store forskjeller i kvalitet, følelse og ytelse.

Laboratorietest

Pulserende lys fjerner håret - test av IPL-apparater

Glatte legger uten barbering, smerte eller klissete kremer? Med IPL-teknologi fjernes håret ved hjelp av lys. Men fungerer teknologien, og hvilket apparat er best? Testfakta har testet seks apparater og sammenlignet resultatene.

Laboratorietest

Testfaktas kvalitetsmerking av veggmaling

Kvalitetsmerkingen er underlagt strenge krav. Veggmalingen gjennomgår en rekke ulike testmomenter der alt fra emisjoner av helsefarlige stoffer til dekkevne og praktisk maling blir testet. Testene utføres på akkrediterte laboratorier med spesialistkompetanse på analyse og testing av malingsprodukter. Resultatene fra testene tolkes og karaktersettes i samråd med de utførende laboratoriene.

Laboratorietest

Testfaktas kvalitetsmerking av plantejord

Hvordan ulike vekster som rotfrukter, bladvekster og blomster trives, er svært avhengig av jordens næringsmessige egenskaper. I samarbeid med Lantbrukshögskolan i Alnarp (SLU) utfører Testfakta analyser og dyrkingstester av emballert plantejord. Formålet med testene er å vurdere jordens dyrkingsegenskaper og fremheve produkter med de beste egenskapene.

Laboratorietest

Buksebleiene som holder tett hele natten

Buksebleier har blitt stadig vanligere for småbarnsforeldre. I årenes løp har buksebleiene blitt forbedret slik at de gir god beskyttelse mot lekkasje ikke bare om dagen, men også om natten.
- Forskjellene ligger mer i passformen for barnet ditt, forklarer Cedric Schoorens, testleder i laboratoriet SGS France, som har utført testene.

Laboratorietest

Hvorfor vil vi ikke trille maten?

Trillebagen med to hjul er en utrolig smart oppfinnelse. På kontinentet er den populær, men her i Norge har den ikke slått like bredt gjennom. Men nå er kanskje tiden inne til å gi den den plassen den fortjener i livene og hjemmene våre?

Laboratorietest

Byggmax rør for innendørs avløp

Testfakta Research har på oppdrag av Byggmax AB gjennomført en laboratorietest av avløpsrør for innendørs montering. Byggmax avløpsrør er testet sammen med et sammenlignbart rør fra Uponor. Avløpsrøret fra Byggmax oppfyller produksjonsstandardens krav med god margin og kvalifiserer for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Om Testfakta

Sedan 2001 har Testfakta underlättat köpbeslut och påverkat tillverkare genom oberoende tester, guider och journalistik.

Läs mer om Testfakta här.