Rusta kaffetrakter Kitchen Gear

Uppdragstest

Rusta kaffetrakter Kitchen Gear

Temperaturen på traktevannet og varmholdingstemperaturen logges i 40 minutter. Foto: Niel Long
Temperaturen på traktevannet og varmholdingstemperaturen logges i 40 minutter. Foto: Niel Long
Tiden for å trakte 5 kopper eller 650 ml kaffe ble målt. Foto: Niel Long
Tiden for å trakte 5 kopper eller 650 ml kaffe ble målt. Foto: Niel Long
En spesifikk mengde finmalt traktekaffe måles opp før testen. Foto: Niel Long
En spesifikk mengde finmalt traktekaffe måles opp før testen. Foto: Niel Long
Volumet av ferdig kaffe ble målt. Foto: Niel Long
Volumet av ferdig kaffe ble målt. Foto: Niel Long
Kannens grep og funksjon vurderes. Foto: Niel Long
Kannens grep og funksjon vurderes. Foto: Niel Long
Rustas kaffetrakter er testet sammen med sammenlignbare traktere fra Braun og Coline. Foto: Rikard Kihlström
Rustas kaffetrakter er testet sammen med sammenlignbare traktere fra Braun og Coline. Foto: Rikard Kihlström
Laboratorietest

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas kaffetrakter Kitchen Gear. Rustas kaffetrakter er testet sammen med sammenlignbare traktere fra Braun og Coline. Kaffetrakteren fra Rusta presterer gjennomgående godt og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest
Testfakta Research Publisert: 27 Mai, 2021

Testfaktas kvalitetsmerking stiller strenge krav. Kaffetrakterne gjennomgår et standardisert testopplegg som omfatter traktetemperatur, traktetid, varmholdingstemperatur, brukervennlighet, rengjøring og kjemisk analyse av tungmetaller og BPA i traktevannet.

For å oppfylle kriteriene for kvalitetsmerkingen må kaffetrakteren prestere gjennomgående godt i samtlige testmomenter. Kvalitetsstempelet Verified Quality & Performance garanterer dermed at produktet holder en gjennomgående høy kvalitet.

[PDF]

For å få en oppfatning av kaffetrakterens relative kvalitet og ytelse, testes og sammenlignes den med to sammenlignbare kaffetraktere.

 • Braun CaféHouse PurAroma Deluxe

 • Coline CW3119

Laboratorietesten av kaffetrakternes kvalitet og ytelse er utført av det uavhengige testinstituttet Intertek Testing & Certification og den kjemiske analysen av Intertek Wilton UK Laboratories i Storbritannia.

Testen omfatter følgende delmomenter:

Teknisk gjennomgang
Laboratoriet undersøkte og bekreftet følgende deler:

 • Volum for vannbeholderen og kannen

 • Effekten i watt

 • Type og utforming av knapper og kontroller for å slå på og av

 • Automatisk utkobling

 • Tid til varmholding (før automatisk utkobling)

 • Medfølgende tilbehør

 • Maskinoppvasksikre komponenter

 • Spesialfunksjoner

Traktetemperatur og traktetid
Kaffetrakterne traktet fem kopper kaffe, noe som tilsvarer 650 ml kaffe. Under traktingen ble det gjort målinger av temperaturen på traktevannet, temperaturen på den ferdige kaffen og tiden det tok å trakte. Temperaturen på traktevannet skal ifølge standard EN 60661:2014 ligge i området 88–96 °C.

Varmholdingstemperatur
Samtlige traktere i testen har en varmholdingstemperatur på 40 minutter, og deretter slår kaffetrakteren seg av. Varmholdingstemperaturen skal være så jevn som mulig og ligge i området 80–85 °C under hele varmholdingstiden.

Brukervennlighet
Kaffetrakterne er vurdert med tanke på:

 • Påfylling vannbeholder

 • Påfylling og tømming av kaffefilter

 • Kannens egenskaper (ergonomi, skjenke og fylle med vann)

 • Kontroller og knapper for å slå på og av

 • Rengjøring og om kannen og filterholderen er oppvaskmaskinsikre

 • Instruksjonsbok – innhold, layout og presentasjon

Når det gjelder oppvaskmaskinsikre komponenter, har laboratoriet gått ut fra det som fremgår av instruksjonsboken for de ulike kaffetrakterne.

Emisjon av helsefarlige kjemikalier i traktevannet
Prøver av traktevannet er analysert for forekomst av tungmetaller (bly, nikkel og krom) samt BPA (Bisfenol A).

 

TABLE OF TEST RESULTS

Facebook Comments

Fler nyheter

Langtidstest av elsykler - resultater

1000 km i hverdagen – hvordan går det med elsykler utenfor laboratoriemiljøet?

Laboratorietest

Valget av oppvaskmiddel er viktigere enn noen tror

Testfakta har sammenlignet syv vanlige merker av oppvaskmiddel på det norske markedet og kan fortelle deg hvilke som er verdt pengene, og hvilke du kan hoppe over.

Laboratorietest

Hodelykter – uforutsigbare lyskilder i høstmørket

Høstmørket er en utfordring for alle som vil bevege seg fritt utendørs. Testfaktas store laboratorietest av hodelykter avslører ekstreme effektfall som øker risikoen for at det kan bli svart på løperunden eller lufteturen med hunden. Dessuten stemmer sjelden produsentenes angitte rekkevidde i meter.

Laboratorietest

Rusta badehåndkle Emma

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas badehåndkle Emma. Badehåndkleet Emma presterer gjennomgående godt i samtlige testmomenter og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest

Barlinek parkettgulv 3-stavs eik

Testfakta Research har på oppdrag av Byggmax AB gjennomført en laboratorietest av Byggmax parkettgulv fra Barlinek. Gulvet ble testet sammen med to likeverdige produkter. Testresultatet viser at gulvet er svært motstandsdyktig mot slitasje og flekker og er enkelt å legge, men at det har litt tydeligere nyanseforskjell mellom stavene. Sammenlagt oppfyller Byggmax parkettgulv fra Barlinek kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest

Rusta vindusmarkise

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas vindusmarkise. Markisens konstruksjon ble testet mot styrkekravene i EN 13561:2015 og stoffet mot to sammenlignbare markiser. 
Rustas vindusmarkise oppfyller standardens krav med god margin og kvalifiserer for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Kjøremelding elsykkel: Buddy Bike sX1

I forbindelse med vår langtidstest av elsykler i samarbeid med NAF fikk vi muligheten til å teste en prototype av den nye norske Buddy Bike sX1. Sykkelen var ikke med i vårens laboratorietest da den er i premiumklassen med en prislapp betydelig høyere enn testdeltakerne.

Laboratorietest

Rusta Reflekt Nyans veggmaling

Rusta Reflekt Nyans veggmaling har gjennomgått Testfaktas omfattende laboratorietest og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Test av tannbørstehoder – originalen mot kopiene

Hvor godt klarer kopiene seg mot originalen fra Oral-B? Testfakta Research har testet og sammenlignet ti kompatible børstehoder på det nordiske markedet. Alle er mer eller mindre identiske i utseende, men testen viser store forskjeller i kvalitet, følelse og ytelse.

Laboratorietest

Pulserende lys fjerner håret - test av IPL-apparater

Glatte legger uten barbering, smerte eller klissete kremer? Med IPL-teknologi fjernes håret ved hjelp av lys. Men fungerer teknologien, og hvilket apparat er best? Testfakta har testet seks apparater og sammenlignet resultatene.

Laboratorietest

Testfaktas kvalitetsmerking av veggmaling

Kvalitetsmerkingen er underlagt strenge krav. Veggmalingen gjennomgår en rekke ulike testmomenter der alt fra emisjoner av helsefarlige stoffer til dekkevne og praktisk maling blir testet. Testene utføres på akkrediterte laboratorier med spesialistkompetanse på analyse og testing av malingsprodukter. Resultatene fra testene tolkes og karaktersettes i samråd med de utførende laboratoriene.

Laboratorietest

Testfaktas kvalitetsmerking av plantejord

Hvordan ulike vekster som rotfrukter, bladvekster og blomster trives, er svært avhengig av jordens næringsmessige egenskaper. I samarbeid med Lantbrukshögskolan i Alnarp (SLU) utfører Testfakta analyser og dyrkingstester av emballert plantejord. Formålet med testene er å vurdere jordens dyrkingsegenskaper og fremheve produkter med de beste egenskapene.

Laboratorietest

Buksebleiene som holder tett hele natten

Buksebleier har blitt stadig vanligere for småbarnsforeldre. I årenes løp har buksebleiene blitt forbedret slik at de gir god beskyttelse mot lekkasje ikke bare om dagen, men også om natten.
- Forskjellene ligger mer i passformen for barnet ditt, forklarer Cedric Schoorens, testleder i laboratoriet SGS France, som har utført testene.

Laboratorietest

Hvorfor vil vi ikke trille maten?

Trillebagen med to hjul er en utrolig smart oppfinnelse. På kontinentet er den populær, men her i Norge har den ikke slått like bredt gjennom. Men nå er kanskje tiden inne til å gi den den plassen den fortjener i livene og hjemmene våre?

Om Testfakta

Sedan 2001 har Testfakta underlättat köpbeslut och påverkat tillverkare genom oberoende tester, guider och journalistik.

Läs mer om Testfakta här.