Rustas flyttekartong PRO

Rustas flyttekartong PRO

Rustas flyttekartong PRO ble testet sammen med flyttekartonger fra Shurgard og Clas Ohlson. Foto: Anna Sigge
Rustas flyttekartong PRO ble testet sammen med flyttekartonger fra Shurgard og Clas Ohlson. Foto: Anna Sigge
For å teste flyttekartongenes stabilitet og styrke, ble de pakket med kasser fulle av bøker. Foto: Anna Sigge
For å teste flyttekartongenes stabilitet og styrke, ble de pakket med kasser fulle av bøker. Foto: Anna Sigge
Belastningen i den øverste kartongen økes suksessivt opp til 260 kg, eller til en av de nederste kartongene bryter sammen. Foto: Anna Sigge
Belastningen i den øverste kartongen økes suksessivt opp til 260 kg, eller til en av de nederste kartongene bryter sammen. Foto: Anna Sigge
De pakkede kartongene fuktes for å simulere eksponering for regn. Foto: Anna Sigge
De pakkede kartongene fuktes for å simulere eksponering for regn. Foto: Anna Sigge
For å vurdere håndtakenes ergonomi, løftes og bæres kartongene pakket med 40 kg. Foto: Anna Sigge
For å vurdere håndtakenes ergonomi, løftes og bæres kartongene pakket med 40 kg. Foto: Anna Sigge
Kartongenes konstruksjon og lukkeanordning vurderes. Foto: Anna Sigge
Kartongenes konstruksjon og lukkeanordning vurderes. Foto: Anna Sigge
Laboratorietest

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas oppgraderte flyttekartong PRO. Rustas flyttekartong presterer gjennomgående godt og oppfyller med god margin kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest
Testfakta Research Publisert: 17 jun, 2020

Testfaktas kvalitetsmerking stiller strenge krav. Flyttekartongene har gjennomgått et standardisert testopplegg som omfatter styrke, stabilitet, ergonomi og håndterbarhet. For å oppfylle kriteriene for kvalitetsmerkingen, må flyttekartongen prestere gjennomgående godt i samtlige testmomenter. Kvalitetsstempelet Verified Quality & Performance garanterer dermed at produktet holder en gjennomgående høy kvalitet.

Rustas flyttekartong PRO

[PDF]

Laboratorietesten av flyttekartonger er utført av det uavhengige test- og forskningsinstituttet RISE (Research Institutes of Sweden). Testen bestod av følgende delmomenter:

Oppgitt maksvekt og generelle egenskaper
Opplysninger om oppgitt maksvekt og generelle egenskaper, som tykkelsen på bølgepappen, innvendige mål og volum, ble notert eller målt. Tykkelsen på bølgepappen ble målt med skyvelære på lokket.

Stablingskapasitet (tørre flyttekartonger)
To kartonger ble pakket med 18 kg bøker i hver og stablet oppå hverandre. En tredje kartong ble plassert på toppen og pakket med 50 kg. Deretter ble vekten i den øverste kartongen økt opp til 260 kg, eller til en av de nederste kartongene brøt sammen.
Kartong tre ble først lastet med 50 kg, deretter ble den lastet med ytterligere 25 kg og så ytterligere 25 kg, til en totalvekt på 100 kg. Fra 100 kg ble vekten økt med 10 kg av gangen, til kartongene brøt sammen eller det ble nådd en vekt på maksimalt 260 kg. Vektbelastningen i kartong tre ble notert.

Stablingskapasitet (fuktige flyttekartonger)
Kartong 1 og kartong 2 ble lastet med 18 kg hver og stablet på samme måte som ved testing av stablingskapasitet av tørre kartonger. Kartong to ble fuktet med to vannspruter på kortsidene og tre spruter på langsidene, samt en sprut på hvert hjørne. Fuktingen ble gjentatt enda en gang (totalt 28 spruter). Rett etterpå ble kartong 3 stablet på toppen og pakket med vekter på samme måte som de tørre kartongene, til kartongen brøt sammen. Belastet vekt i kartong tre ble notert. Ved 100 kg pålagt vekt ble kartongene fuktet på nytt, på samme måte som over.
Vannmengden simulerer at kartongen eksponeres for fuktig klima eller at den har blitt båret mellom hus og bil i regn og fuktig vær.

Bærestyrke
Laboratoriet undersøkte også om kartongene tålte maksvekten uten skader. Kartongene ble pakket med 40 kg, deretter løftet to personer kartongen og transporterte den et fastsatt antall meter. Eventuelle skader og svakheter på kartongen ble notert.

Klaffenes funksjon og holdbarhet
Kartongen ble åpnet og lukket 20 ganger. En femkilos vekt ble plassert i kartongen, og kartongen ble løftet i klaffene ned fra et bord til gulvet og opp på bordet igjen. Kartongene ble løftet 20 ganger i klaffene, 30 cm opp fra gulvet. Det ble vurdert hvor lett det var å åpne og lukke klaffene, samt hvordan klaffenes kvalitet hadde holdt seg.

Håndtakenes ergonomi
Utformingen av håndtakene og hvor behagelige de er, ble vurdert. Kartongene ble pakket med maksvekten 40 kg, og to personer løftet kartongen i hver sin ende og flyttet den en rett strekning på ca. 3,5 meter. Etter dette ble kartongen satt ned på gulvet. Momentet ble gjentatt fem ganger, og utformingen av håndtakene og hvor behagelige de er, ble vurdert.

 

TABLE OF TEST RESULTS

Fler nyheter

Laboratorietest

Den skarpeste kokkekniven skjærer ikke hull i lommeboka

En god kokkekniv i budsjettklassen? Testfakta har fått testet ti kniver med et pristak på 1000 kroner. Testen viser at mange kniver har høy kvalitet og at man kan få en virkelig god kokkekniv for noen hundrelapper. 

Laboratorietest

Testfaktas test av tørketromler

Testfaktas tester utføres av uavhengige og spesialiserte test‑ og forskningslaboratorier i Testfaktas laboratorienettverk. Testene fokuserer på tørketrommelens evne til å tørke vasken, støynivå, brukervennlighet og energieffektivitet. Formålet med testene er å løfte frem produkter med gode egenskaper, og å hjelpe fabrikanter og forhandlere med å utvikle sitt tilbud til forbrukeren.

Laboratorietest

Elvita tørketrommel CTT7800V

Testfakta Research har på oppdrag av elektronikk‑ og hvitevarekjeden Elon gjennomført en laboratorietest av Elvita tørketrommel. Tørketrommelen er testet sammen med sammenlignbare tørketromler fra Cylinda og Electrolux. Elvitas tørketrommel presterer gjennomgående godt og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Rusta glassrekkverk

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas glassrekkverk beregnet for montering på balkong. Rustas glassrekkverk er testet sammen med sammenlignbare glassrekkverk fra Bauhaus og Jula. Glassrekkverket fra Rusta presterer gjennomgående godt og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Rusta kaffetrakter Kitchen Gear

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas kaffetrakter Kitchen Gear. Rustas kaffetrakter er testet sammen med sammenlignbare traktere fra Braun og Coline. Kaffetrakteren fra Rusta presterer gjennomgående godt og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Rusta yogamatte Premium Grip

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta laboratorietestet Rustas yogamatte Premium Grip. Yogamatten presterer gjennomgående godt og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Rusta yogamatte Premium Support

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta laboratorietestet Rustas yogamatte Premium Support. Yogamatten presterer gjennomgående godt og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Kvalitetskontroll av Byggmax terrassevirke

Testfakta Research har på oppdrag fra Byggmax laboratorietestet og kontrollert kvaliteten på Byggmax terrassevirke. Resultatet for fire ulike batcher viser at terrassevirket oppfyller kravene til virkeskvalitet og impregnering, samt at de leverte lengdene tilsvarer spesifikasjonen.

Laboratorietest

Rusta dampstrykejern Berry 2200W

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas dampstrykejern Berry 2200 W. Rustas dampstrykejern presterer gjennomgående godt og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Testfaktas test av vaskemaskiner

Testfaktas tester utføres av uavhengige og spesialiserte test‑ og forskningslaboratorier i Testfaktas laboratorienettverk. Testene fokuserer på vaskemaskinenes evne til å vaske, skylle og sentrifugere, brukervennlighet og energieffektivitet. Formålet med testene er å løfte frem produkter med gode egenskaper, og å hjelpe fabrikanter og forhandlere med å utvikle sitt tilbud til forbrukeren.

Laboratorietest

Elvita vaskemaskin CTM7840V

Testfakta Research har på oppdrag av elektronikk‑ og hvitevarekjeden Elon gjennomført en laboratorietest av Elvita vaskemaskin. Vaskemaskinen er testet sammen med sammenlignbare vaskemaskiner fra Cylinda og Electrolux. Elvitas vaskemaskin presterer gjennomgående godt og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Rustas ferdigblandede vindusspylervæske -18°C

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas ferdigblandede vindusspylervæske. Testen er utført av tyske Dekra og viser at spylervæsken presterer gjennomgående godt og oppfyller kravene til Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Trådløs mister snart kraften

Trådløst høres praktisk ut, men plutselig kan det være slutt.

Testfaktas laboratorietest av sju batteridrevne støvsugere viser at en av dem ikke klarer mer enn seks minutters drift etter fullading.

– Med denne får man knapt nok støvsugd ett rom før man må stoppe, sier Albrecht Liskowsky, som er ansvarlig testleder på det tyske laboratoriet.

Elsykkelens bremser er for dårlige

Rekkevidden blir bedre og konstruksjonene mer stabile. Men noen av elsyklene har ikke gode nok bremser.

Laboratorietest

Den beste luftrenseren utmerker seg ved å være effektiv under alle forhold

To fabrikater skiller seg ut i Testfaktas store laboratorietest av luftrensere med høy kapasitet, men Blueair 7700i står alene igjen på toppen av pallen når resultatene fra både maksimumsinnstilling og mer stillegående gange slås sammen.

– Både Blueair og Electrolux har høyere kapasitet enn konkurrentene i testen, forklarer Tobias Eriksson, testleder ved laboratoriet RISE i Borås.

Laboratorietest

Best beskyttelse med den billigste sykkellåsen

Sykkelinteressen har skutt i været under pandemien. Samtidig har det vært en økning i antall sykkeltyverier. Hvilken lås skal man kjøpe for å stoppe tyven mest mulig effektivt? Testfakta har fått testet åtte vanlige sykkelåser, hvorav sju er sertifisert. Det viser seg at de billigste låsene gir best beskyttelse.

 

Om Testfakta

Sedan 2001 har Testfakta underlättat köpbeslut och påverkat tillverkare genom oberoende tester, guider och journalistik.

Läs mer om Testfakta här.