Rustas flyttekartong PRO

Rustas flyttekartong PRO

Rustas flyttekartong PRO ble testet sammen med flyttekartonger fra Shurgard og Clas Ohlson. Foto: Anna Sigge
Rustas flyttekartong PRO ble testet sammen med flyttekartonger fra Shurgard og Clas Ohlson. Foto: Anna Sigge
For å teste flyttekartongenes stabilitet og styrke, ble de pakket med kasser fulle av bøker. Foto: Anna Sigge
For å teste flyttekartongenes stabilitet og styrke, ble de pakket med kasser fulle av bøker. Foto: Anna Sigge
Belastningen i den øverste kartongen økes suksessivt opp til 260 kg, eller til en av de nederste kartongene bryter sammen. Foto: Anna Sigge
Belastningen i den øverste kartongen økes suksessivt opp til 260 kg, eller til en av de nederste kartongene bryter sammen. Foto: Anna Sigge
De pakkede kartongene fuktes for å simulere eksponering for regn. Foto: Anna Sigge
De pakkede kartongene fuktes for å simulere eksponering for regn. Foto: Anna Sigge
For å vurdere håndtakenes ergonomi, løftes og bæres kartongene pakket med 40 kg. Foto: Anna Sigge
For å vurdere håndtakenes ergonomi, løftes og bæres kartongene pakket med 40 kg. Foto: Anna Sigge
Kartongenes konstruksjon og lukkeanordning vurderes. Foto: Anna Sigge
Kartongenes konstruksjon og lukkeanordning vurderes. Foto: Anna Sigge
Laboratorietest

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas oppgraderte flyttekartong PRO. Rustas flyttekartong presterer gjennomgående godt og oppfyller med god margin kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest
Testfakta Research Publisert: 17 jun, 2020

Testfaktas kvalitetsmerking stiller strenge krav. Flyttekartongene har gjennomgått et standardisert testopplegg som omfatter styrke, stabilitet, ergonomi og håndterbarhet. For å oppfylle kriteriene for kvalitetsmerkingen, må flyttekartongen prestere gjennomgående godt i samtlige testmomenter. Kvalitetsstempelet Verified Quality & Performance garanterer dermed at produktet holder en gjennomgående høy kvalitet.

Rustas flyttekartong PRO

[PDF]

Laboratorietesten av flyttekartonger er utført av det uavhengige test- og forskningsinstituttet RISE (Research Institutes of Sweden). Testen bestod av følgende delmomenter:

Oppgitt maksvekt og generelle egenskaper
Opplysninger om oppgitt maksvekt og generelle egenskaper, som tykkelsen på bølgepappen, innvendige mål og volum, ble notert eller målt. Tykkelsen på bølgepappen ble målt med skyvelære på lokket.

Stablingskapasitet (tørre flyttekartonger)
To kartonger ble pakket med 18 kg bøker i hver og stablet oppå hverandre. En tredje kartong ble plassert på toppen og pakket med 50 kg. Deretter ble vekten i den øverste kartongen økt opp til 260 kg, eller til en av de nederste kartongene brøt sammen.
Kartong tre ble først lastet med 50 kg, deretter ble den lastet med ytterligere 25 kg og så ytterligere 25 kg, til en totalvekt på 100 kg. Fra 100 kg ble vekten økt med 10 kg av gangen, til kartongene brøt sammen eller det ble nådd en vekt på maksimalt 260 kg. Vektbelastningen i kartong tre ble notert.

Stablingskapasitet (fuktige flyttekartonger)
Kartong 1 og kartong 2 ble lastet med 18 kg hver og stablet på samme måte som ved testing av stablingskapasitet av tørre kartonger. Kartong to ble fuktet med to vannspruter på kortsidene og tre spruter på langsidene, samt en sprut på hvert hjørne. Fuktingen ble gjentatt enda en gang (totalt 28 spruter). Rett etterpå ble kartong 3 stablet på toppen og pakket med vekter på samme måte som de tørre kartongene, til kartongen brøt sammen. Belastet vekt i kartong tre ble notert. Ved 100 kg pålagt vekt ble kartongene fuktet på nytt, på samme måte som over.
Vannmengden simulerer at kartongen eksponeres for fuktig klima eller at den har blitt båret mellom hus og bil i regn og fuktig vær.

Bærestyrke
Laboratoriet undersøkte også om kartongene tålte maksvekten uten skader. Kartongene ble pakket med 40 kg, deretter løftet to personer kartongen og transporterte den et fastsatt antall meter. Eventuelle skader og svakheter på kartongen ble notert.

Klaffenes funksjon og holdbarhet
Kartongen ble åpnet og lukket 20 ganger. En femkilos vekt ble plassert i kartongen, og kartongen ble løftet i klaffene ned fra et bord til gulvet og opp på bordet igjen. Kartongene ble løftet 20 ganger i klaffene, 30 cm opp fra gulvet. Det ble vurdert hvor lett det var å åpne og lukke klaffene, samt hvordan klaffenes kvalitet hadde holdt seg.

Håndtakenes ergonomi
Utformingen av håndtakene og hvor behagelige de er, ble vurdert. Kartongene ble pakket med maksvekten 40 kg, og to personer løftet kartongen i hver sin ende og flyttet den en rett strekning på ca. 3,5 meter. Etter dette ble kartongen satt ned på gulvet. Momentet ble gjentatt fem ganger, og utformingen av håndtakene og hvor behagelige de er, ble vurdert.

 

TABLE OF TEST RESULTS

Facebook Comments

Fler nyheter

Laboratorietest

Valget av oppvaskmiddel er viktigere enn noen tror

Testfakta har sammenlignet syv vanlige merker av oppvaskmiddel på det norske markedet og kan fortelle deg hvilke som er verdt pengene, og hvilke du kan hoppe over.

Laboratorietest

Hodelykter – uforutsigbare lyskilder i høstmørket

Høstmørket er en utfordring for alle som vil bevege seg fritt utendørs. Testfaktas store laboratorietest av hodelykter avslører ekstreme effektfall som øker risikoen for at det kan bli svart på løperunden eller lufteturen med hunden. Dessuten stemmer sjelden produsentenes angitte rekkevidde i meter.

Kjøremelding elsykkel: Buddy Bike sX1

I forbindelse med vår langtidstest av elsykler i samarbeid med NAF fikk vi muligheten til å teste en prototype av den nye norske Buddy Bike sX1. Sykkelen var ikke med i vårens laboratorietest da den er i premiumklassen med en prislapp betydelig høyere enn testdeltakerne.

Laboratorietest

Rusta badehåndkle Emma

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas badehåndkle Emma. Badehåndkleet Emma presterer gjennomgående godt i samtlige testmomenter og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest

Barlinek parkettgulv 3-stavs eik

Testfakta Research har på oppdrag av Byggmax AB gjennomført en laboratorietest av Byggmax parkettgulv fra Barlinek. Gulvet ble testet sammen med to likeverdige produkter. Testresultatet viser at gulvet er svært motstandsdyktig mot slitasje og flekker og er enkelt å legge, men at det har litt tydeligere nyanseforskjell mellom stavene. Sammenlagt oppfyller Byggmax parkettgulv fra Barlinek kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest

Rusta vindusmarkise

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas vindusmarkise. Markisens konstruksjon ble testet mot styrkekravene i EN 13561:2015 og stoffet mot to sammenlignbare markiser. 
Rustas vindusmarkise oppfyller standardens krav med god margin og kvalifiserer for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Test av tannbørstehoder – originalen mot kopiene

Hvor godt klarer kopiene seg mot originalen fra Oral-B? Testfakta Research har testet og sammenlignet ti kompatible børstehoder på det nordiske markedet. Alle er mer eller mindre identiske i utseende, men testen viser store forskjeller i kvalitet, følelse og ytelse.

Laboratorietest

Rusta Reflekt Nyans veggmaling

Rusta Reflekt Nyans veggmaling har gjennomgått Testfaktas omfattende laboratorietest og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Pulserende lys fjerner håret - test av IPL-apparater

Glatte legger uten barbering, smerte eller klissete kremer? Med IPL-teknologi fjernes håret ved hjelp av lys. Men fungerer teknologien, og hvilket apparat er best? Testfakta har testet seks apparater og sammenlignet resultatene.

Laboratorietest

Testfaktas kvalitetsmerking av veggmaling

Kvalitetsmerkingen er underlagt strenge krav. Veggmalingen gjennomgår en rekke ulike testmomenter der alt fra emisjoner av helsefarlige stoffer til dekkevne og praktisk maling blir testet. Testene utføres på akkrediterte laboratorier med spesialistkompetanse på analyse og testing av malingsprodukter. Resultatene fra testene tolkes og karaktersettes i samråd med de utførende laboratoriene.

Laboratorietest

Testfaktas kvalitetsmerking av plantejord

Hvordan ulike vekster som rotfrukter, bladvekster og blomster trives, er svært avhengig av jordens næringsmessige egenskaper. I samarbeid med Lantbrukshögskolan i Alnarp (SLU) utfører Testfakta analyser og dyrkingstester av emballert plantejord. Formålet med testene er å vurdere jordens dyrkingsegenskaper og fremheve produkter med de beste egenskapene.

Laboratorietest

Buksebleiene som holder tett hele natten

Buksebleier har blitt stadig vanligere for småbarnsforeldre. I årenes løp har buksebleiene blitt forbedret slik at de gir god beskyttelse mot lekkasje ikke bare om dagen, men også om natten.
- Forskjellene ligger mer i passformen for barnet ditt, forklarer Cedric Schoorens, testleder i laboratoriet SGS France, som har utført testene.

Laboratorietest

Hvorfor vil vi ikke trille maten?

Trillebagen med to hjul er en utrolig smart oppfinnelse. På kontinentet er den populær, men her i Norge har den ikke slått like bredt gjennom. Men nå er kanskje tiden inne til å gi den den plassen den fortjener i livene og hjemmene våre?

Laboratorietest

Byggmax rør for innendørs avløp

Testfakta Research har på oppdrag av Byggmax AB gjennomført en laboratorietest av avløpsrør for innendørs montering. Byggmax avløpsrør er testet sammen med et sammenlignbart rør fra Uponor. Avløpsrøret fra Byggmax oppfyller produksjonsstandardens krav med god margin og kvalifiserer for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Om Testfakta

Sedan 2001 har Testfakta underlättat köpbeslut och påverkat tillverkare genom oberoende tester, guider och journalistik.

Läs mer om Testfakta här.