Rustas ferdigblandede vindusspylervæske -18°C

Rustas ferdigblandede vindusspylervæske -18°C

Foto: Rickard Kihlström
Foto: Rickard Kihlström
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Laboratorietest

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas ferdigblandede vindusspylervæske. Testen er utført av tyske Dekra og viser at spylervæsken presterer gjennomgående godt og oppfyller kravene til Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest
Testfakta Research Publisert: 13 sep, 2021

Testfaktas kvalitetsmerking stiller strenge krav. Spylervæsken testes ifølge et standardisert testopplegg som omfatter rengjøringsevne, viskositet ved lave temperaturer, frysepunkt og skånsomhet mot lakk og gummi.

For å oppfylle kriteriene for kvalitetsmerkingen må spylervæsken prestere gjennomgående godt i samtlige testmomenter. Kvalitetsstempelet Verified Quality & Performance garanterer dermed at produktet holder en gjennomgående høy kvalitet.

Laboratorietesten er utført av det uavhengige testinstituttet Dekra i Stuttgart og følger internasjonale standarder for test av spylervæsker.

[PDF]

Testen omfatter følgende delmomenter:

1. Kjemiske og fysiologiske egenskaper

  • Frysepunkt

  • Viskositet ved -10 °C

  • Flammepunkt

Frysepunktet testes og verifiseres mot det som er deklarert på produktet. Viskositeten (hvor lettflytende spylervæsken er) måles ved -10 °C. For at spylervæsken skal få god spredning gjennom munnstykket, kreves det en viskositet på < 14,5 mm2/s. Flammepunktet er den laveste temperaturen der fordamping (avdunsting) fra spylervæsken antennes.

2. Skånsomhet (materialkompatibilitet)

  • Lakkerte flater

  • Gummi

Spylervæskens skånsomhet mot ulike underlag og materialer testes ved eksponering i 24 timer ved romtemperatur og ved 50 °C. Underlagene og materialene som testes, er gummi, grå metallic-lakk, svart metallic-lakk, mørkeblå metallic-lakk og rød standardlakk.

3. Rengjøringseffekt

Rengjøringseffekten testes ved hjelp av en kunstig fabrikkert og representativ blanding av veismuss, basert på en IKW-standardsammensetning. Testen kjøres i et isolert testkammer ved en temperatur på 2–5 °C. Testen utføres med en standard frontrute (VW Golf) og en standard vindusvisker (Bosch). Viskerens evne til å rengjøre frontruten med spylervæske måles både visuelt og ved hjelp av måleutstyr for lysgjennomslipp. Antallet sveip med vindusviskeren til fri sikt og helt ren frontrute måles. Grensen for godkjent går ved 10–11 sveip. 7 sveip eller mindre er svært god rengjøringsevne.

4. Rengjøringseffekt ved saltfilm (grå hinne)

Spylervæsker i kombinasjon med veisalt etterlater ofte spor på frontruten i form av en grå hinne ved temperaturer under frysepunktet. Spylervæskens evne til å holde frontruten ren testes i et isolert testkammer, ved en temperatur på minus 5–10 °C.
Testen utføres med en standard frontrute (VW Golf) og en standard vindusvisker (Bosch). Viskerens evne til å rengjøre frontruten med spylervæsken måles både visuelt og ved hjelp av måleutstyr for lysgjennomslipp.

TABLE OF TEST RESULTS

Facebook Comments

Fler nyheter

Laboratorietest

Clas Ohlson Ceramic Frying Pan

Testfakta Research har på oppdrag av Clas Ohlson AB gjennomført en laboratorietest av Clas Ohlsons non-stick-stekepanne med keramisk belegg. Clas Ohlsons stekepanne presterer svært godt til godt i samtlige av testens delmomenter og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest

Clas Ohlson Vinterviken – kunstig juletre

Testfakta Research har på oppdrag av Clas Ohlson gjennomført en laboratorietest av Clas Ohlsons juletre Vinterviken. Juletreet er testet sammen med sammenlignbare juletrær fra Star Trading og Jula. Juletreet fra Clas Ohlson presterer gjennomgående godt i samtlige testmomenter og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest

Dyr airfryer ingen garanti for perfekte pommes frites

En airfryer i budsjettklassen gir i mange tilfeller både bedre pommes frites og bruker mindre energi enn en dyrere variant. Dessuten er det lavere risiko for å brenne seg.

Laboratorietest

Vinterdresser – pris ingen garanti for kvalitet

Vi forventer at de skal holde barna tørre og tåle sklia og hard lek på lekeplassen. Dette er også tilfelle for flere av vinterdressene i Testfaktas test, men på langt nær alle. Og prisen er ingen garanti for kvalitet – testens dyreste dress utmerker seg negativt.

Laboratorietest

Rusta støvsugere Silence 700W

Testfakta Research har gjennomført en laboratorietest av Rusta støvsugere Silence på oppdrag fra Rusta AB. Rustas støvsuger er testet sammen med sammenlignbare støvsugere med ledning og pose fra blant annet Miele og Nilfisk. Støvsugeren fra Rustas fungerer generelt godt og oppfyller kravene til Testfaktas kvalitetsmerke Verified Quality & Performance.

Langtidstest av elsykler - resultater

1000 km i hverdagen – hvordan går det med elsykler utenfor laboratoriemiljøet?

Laboratorietest

Valget av oppvaskmiddel er viktigere enn noen tror

Testfakta har sammenlignet syv vanlige merker av oppvaskmiddel på det norske markedet og kan fortelle deg hvilke som er verdt pengene, og hvilke du kan hoppe over.

Laboratorietest

Hodelykter – uforutsigbare lyskilder i høstmørket

Høstmørket er en utfordring for alle som vil bevege seg fritt utendørs. Testfaktas store laboratorietest av hodelykter avslører ekstreme effektfall som øker risikoen for at det kan bli svart på løperunden eller lufteturen med hunden. Dessuten stemmer sjelden produsentenes angitte rekkevidde i meter.

Laboratorietest

Rusta badehåndkle Emma

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas badehåndkle Emma. Badehåndkleet Emma presterer gjennomgående godt i samtlige testmomenter og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Kjøremelding elsykkel: Buddy Bike sX1

I forbindelse med vår langtidstest av elsykler i samarbeid med NAF fikk vi muligheten til å teste en prototype av den nye norske Buddy Bike sX1. Sykkelen var ikke med i vårens laboratorietest da den er i premiumklassen med en prislapp betydelig høyere enn testdeltakerne.

Om Testfakta

Sedan 2001 har Testfakta underlättat köpbeslut och påverkat tillverkare genom oberoende tester, guider och journalistik.

Läs mer om Testfakta här.