Rustas ferdigblandede vindusspylervæske -18°C

Rustas ferdigblandede vindusspylervæske -18°C

Foto: Rickard Kihlström
Foto: Rickard Kihlström
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Foto: Tobias Meyer
Laboratorietest

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas ferdigblandede vindusspylervæske. Testen er utført av tyske Dekra og viser at spylervæsken presterer gjennomgående godt og oppfyller kravene til Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest
Testfakta Research Publisert: 13 sep, 2021

Testfaktas kvalitetsmerking stiller strenge krav. Spylervæsken testes ifølge et standardisert testopplegg som omfatter rengjøringsevne, viskositet ved lave temperaturer, frysepunkt og skånsomhet mot lakk og gummi.

For å oppfylle kriteriene for kvalitetsmerkingen må spylervæsken prestere gjennomgående godt i samtlige testmomenter. Kvalitetsstempelet Verified Quality & Performance garanterer dermed at produktet holder en gjennomgående høy kvalitet.

Laboratorietesten er utført av det uavhengige testinstituttet Dekra i Stuttgart og følger internasjonale standarder for test av spylervæsker.

[PDF]

Testen omfatter følgende delmomenter:

1. Kjemiske og fysiologiske egenskaper

  • Frysepunkt

  • Viskositet ved -10 °C

  • Flammepunkt

Frysepunktet testes og verifiseres mot det som er deklarert på produktet. Viskositeten (hvor lettflytende spylervæsken er) måles ved -10 °C. For at spylervæsken skal få god spredning gjennom munnstykket, kreves det en viskositet på < 14,5 mm2/s. Flammepunktet er den laveste temperaturen der fordamping (avdunsting) fra spylervæsken antennes.

2. Skånsomhet (materialkompatibilitet)

  • Lakkerte flater

  • Gummi

Spylervæskens skånsomhet mot ulike underlag og materialer testes ved eksponering i 24 timer ved romtemperatur og ved 50 °C. Underlagene og materialene som testes, er gummi, grå metallic-lakk, svart metallic-lakk, mørkeblå metallic-lakk og rød standardlakk.

3. Rengjøringseffekt

Rengjøringseffekten testes ved hjelp av en kunstig fabrikkert og representativ blanding av veismuss, basert på en IKW-standardsammensetning. Testen kjøres i et isolert testkammer ved en temperatur på 2–5 °C. Testen utføres med en standard frontrute (VW Golf) og en standard vindusvisker (Bosch). Viskerens evne til å rengjøre frontruten med spylervæske måles både visuelt og ved hjelp av måleutstyr for lysgjennomslipp. Antallet sveip med vindusviskeren til fri sikt og helt ren frontrute måles. Grensen for godkjent går ved 10–11 sveip. 7 sveip eller mindre er svært god rengjøringsevne.

4. Rengjøringseffekt ved saltfilm (grå hinne)

Spylervæsker i kombinasjon med veisalt etterlater ofte spor på frontruten i form av en grå hinne ved temperaturer under frysepunktet. Spylervæskens evne til å holde frontruten ren testes i et isolert testkammer, ved en temperatur på minus 5–10 °C.
Testen utføres med en standard frontrute (VW Golf) og en standard vindusvisker (Bosch). Viskerens evne til å rengjøre frontruten med spylervæsken måles både visuelt og ved hjelp av måleutstyr for lysgjennomslipp.

TABLE OF TEST RESULTS

Facebook Comments

Fler nyheter

Kjøremelding elsykkel: Buddy Bike sX1

I forbindelse med vår langtidstest av elsykler i samarbeid med NAF fikk vi muligheten til å teste en prototype av den nye norske Buddy Bike sX1. Sykkelen var ikke med i vårens laboratorietest da den er i premiumklassen med en prislapp betydelig høyere enn testdeltakerne.

Laboratorietest

Test av tannbørstehoder – originalen mot kopiene

Hvor godt klarer kopiene seg mot originalen fra Oral-B? Testfakta Research har testet og sammenlignet ti kompatible børstehoder på det nordiske markedet. Alle er mer eller mindre identiske i utseende, men testen viser store forskjeller i kvalitet, følelse og ytelse.

Laboratorietest

Rusta Reflekt Nyans veggmaling

Rusta Reflekt Nyans veggmaling har gjennomgått Testfaktas omfattende laboratorietest og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Pulserende lys fjerner håret - test av IPL-apparater

Glatte legger uten barbering, smerte eller klissete kremer? Med IPL-teknologi fjernes håret ved hjelp av lys. Men fungerer teknologien, og hvilket apparat er best? Testfakta har testet seks apparater og sammenlignet resultatene.

Laboratorietest

Barlinek parkettgulv 3-stavs eik

Testfakta Research har på oppdrag av Byggmax AB gjennomført en laboratorietest av Byggmax parkettgulv fra Barlinek. Gulvet ble testet sammen med to likeverdige produkter. Testresultatet viser at gulvet er svært motstandsdyktig mot slitasje og flekker og er enkelt å legge, men at det har litt tydeligere nyanseforskjell mellom stavene. Sammenlagt oppfyller Byggmax parkettgulv fra Barlinek kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest

Rusta vindusmarkise

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas vindusmarkise. Markisens konstruksjon ble testet mot styrkekravene i EN 13561:2015 og stoffet mot to sammenlignbare markiser. 
Rustas vindusmarkise oppfyller standardens krav med god margin og kvalifiserer for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Testfaktas kvalitetsmerking av veggmaling

Kvalitetsmerkingen er underlagt strenge krav. Veggmalingen gjennomgår en rekke ulike testmomenter der alt fra emisjoner av helsefarlige stoffer til dekkevne og praktisk maling blir testet. Testene utføres på akkrediterte laboratorier med spesialistkompetanse på analyse og testing av malingsprodukter. Resultatene fra testene tolkes og karaktersettes i samråd med de utførende laboratoriene.

Laboratorietest

Testfaktas kvalitetsmerking av plantejord

Hvordan ulike vekster som rotfrukter, bladvekster og blomster trives, er svært avhengig av jordens næringsmessige egenskaper. I samarbeid med Lantbrukshögskolan i Alnarp (SLU) utfører Testfakta analyser og dyrkingstester av emballert plantejord. Formålet med testene er å vurdere jordens dyrkingsegenskaper og fremheve produkter med de beste egenskapene.

Laboratorietest

Billigere med effektivt maskinoppvaskmiddel

Fire timer oppvask i oppvaskmaskin er billigere enn å vaske for hånd. Men da må maskinoppvaskmidlet også gjøre rent i første oppvask.

Laboratorietest

Buksebleiene som holder tett hele natten

Buksebleier har blitt stadig vanligere for småbarnsforeldre. I årenes løp har buksebleiene blitt forbedret slik at de gir god beskyttelse mot lekkasje ikke bare om dagen, men også om natten.
- Forskjellene ligger mer i passformen for barnet ditt, forklarer Cedric Schoorens, testleder i laboratoriet SGS France, som har utført testene.

Laboratorietest

Hvorfor vil vi ikke trille maten?

Trillebagen med to hjul er en utrolig smart oppfinnelse. På kontinentet er den populær, men her i Norge har den ikke slått like bredt gjennom. Men nå er kanskje tiden inne til å gi den den plassen den fortjener i livene og hjemmene våre?

Laboratorietest

Byggmax rør for innendørs avløp

Testfakta Research har på oppdrag av Byggmax AB gjennomført en laboratorietest av avløpsrør for innendørs montering. Byggmax avløpsrør er testet sammen med et sammenlignbart rør fra Uponor. Avløpsrøret fra Byggmax oppfyller produksjonsstandardens krav med god margin og kvalifiserer for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Ergonomien avgjørende i konkurransen om den beste kontinentalsengen

God avlastning og støtte for skuldre, hofter og korsrygg, uansett kroppstype. De ergonomiske egenskapene avgjorde da Testfakta lot tre laboratorier teste åtte kontinentalsenger i premiumklassen på det norske markedet.

Om Testfakta

Sedan 2001 har Testfakta underlättat köpbeslut och påverkat tillverkare genom oberoende tester, guider och journalistik.

Läs mer om Testfakta här.