Clas Ohlson Vinterviken – kunstig juletre

Clas Ohlson Vinterviken – kunstig juletre

For å få et relativt inntrykk av Vintervikens kvalitet og ytelse er det testet og vurdert sammen med to sammenlignbare produkter på markedet. Foto: Rickard Kihlström
Biter av greinene på Star Tradings juletre falt av i testen. Foto: Eurofins
Dekoren rundt stammen på Star Tradings juletre løsnet. Foto: Eurofins
Eksempel på bedre skjulte kabler. Foto: Eurofins
Festingen av baret ble testet ved å gni frem og tilbake langs greinen. Foto: Eurofins
Vurdering av elektriske koblinger. Foto: Eurofins
Eksempel på mer synlige kabler. Foto: Eurofins
Laboratorietest

Testfakta Research har på oppdrag av Clas Ohlson gjennomført en laboratorietest av Clas Ohlsons juletre Vinterviken. Juletreet er testet sammen med sammenlignbare juletrær fra Star Trading og Jula. Juletreet fra Clas Ohlson presterer gjennomgående godt i samtlige testmomenter og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest
Testfakta Research Publisert: 1 Nov, 2023
Läs senare

Testfaktas oppdragsvirksomhet (Testfakta Research) har på oppdrag av Clas Ohlson gjennomført en laboratorietest av kunstige juletrær. Hensikten med testen er å sammenligne kvalitet og ytelse for Clas Ohlsons juletre.
For å få et relativt inntrykk av Vintervikens kvalitet og ytelse er det testet og vurdert sammen med to sammenlignbare produkter på markedet.

 • Star Trading, Brekstad Christmas (3 899 kr)

 • Jula, EKVIP Christmas Tree 210 (2 199 kr)

Testfaktas kvalitetsmerking stiller strenge krav. For å oppfylle kriteriene for kvalitetsmerkingen må juletreet prestere gjennomgående godt og ikke underprestere i noe enkelt delmoment. Kvalitetsstempelet Verified Quality & Performance garanterer dermed at produktet holder en gjennomgående høy kvalitet.

[PDF]

Laboratorietestene er utført av Eurofins ATS i Aix en Provence i Frankrike. Testene er basert på offisielle standarder og laboratoriets interne metoder. Juletrærne er dokumentert, testet og vurdert med tanke på følgende deler:

 1. Måling av vekt, høyde og diameter

 2. Dokumentasjon av konstruksjon, detaljer og tekniske egenskaper

 3. Test og vurdering av stabilitet og sikkerhet

 4. Måling av belysningens energiforbruk

 5. Test og vurdering av kvalitet og soliditet

 6. Test og vurdering av brukervennlighet

 7. Bedømmelse av utseende (realistisk utførelse)

1. Måling av vekt, høyde og diameter: Treets totalvekt inklusive fot, høyde inklusive fot samt treets diameter i bunnen.

2. Dokumentasjon av konstruksjon, detaljer og tekniske egenskaper: Antall seksjoner, antall greiner, antall LED-pærer samt tekniske funksjoner på belysningen på treet (justerbare lysegenskaper og on-off-knapp).

3. Test og vurdering av stabilitet og sikkerhet: Treets stabilitet ved 10° helling (ifølge standard EN 71-1), spisse eller skarpe detaljer på greinene (ifølge standard NF S 54-200) samt test av materialets brannsikkerhet (ifølge standard EN 71-2).

4. Måling av belysningens energiforbruk: Energiforbruket er målt over tre timer og angis som antall watt per time. Samtlige prøveobjekter har svært lavt forbruk, og driftskostnaden er tilnærmet null.

5. Test og vurdering av kvalitet og soliditet: Soliditeten til festingen av baret er testet ved at fem personer har gnidd baret på en 20 cm lang grein frem og tilbake tre ganger. Konstruksjonens soliditet er testet ved at treet har blitt montert, demontert og lagt i emballasjen fem ganger av fem ulike testpersoner.

6. Test og vurdering av brukervennlighet: Brukervennligheten er testet med tanke på monteringsanvisningen, hvor enkelt treet er å montere i virkeligheten, hvor lang tid det tar å montere treet, hvor enkelt det er å demontere og om det er mulig å få det ned i den opprinnelige emballasjen. Alle momenter er testet og vurdert av et panel på fem forsøkspersoner som har gjennomført hvert moment tre ganger.

7. Vurdering av naturtrohet (ligner et naturlig tre): Treets utseende og realistiske utførelse (mest likt et naturlig tre) er vurdert av fem forsøkspersoner. Vurderingen omfatter farge på greinene (bar), utformingen av stammen, tettheten og fordelingen mellom greinene, plasseringen av greinene og synlige kabler til LED-belysningen.

Forsøkspersonene som har medvirket i samtlige vurderingsmomenter er spesialister fra laboratoriet med lang erfaring og kunnskap om denne typen produkter.

 

Tolking og karaktersetting av testresultatet
Laboratoriets testresultater er karaktersatt på en skala fra 1 til 10, der 10 er best.  Karakterer under 6,0 gis kun for resultater som kan betraktes som dårlige eller betydelig dårligere enn det man kan forvente seg av denne type produkt. Delkarakterene fra de ulike testmomentene er vektet sammen til en totalkarakter med følgende vekting:

 • Naturtro 50 %

 • Belysning 20 %

 • Soliditet og sikkerhet 20 %

 • Brukervennlighet 10 %

Testfakta Verified Quality & Performance krever at produktet presterer gjennomgående godt og ikke underpresterer i noe enkeltstående delmoment.

TABLE OF TEST RESULTS

Facebook Comments

Fler nyheter

Laboratorietest

Clas Ohlson Ceramic Frying Pan

Testfakta Research har på oppdrag av Clas Ohlson AB gjennomført en laboratorietest av Clas Ohlsons non-stick-stekepanne med keramisk belegg. Clas Ohlsons stekepanne presterer svært godt til godt i samtlige av testens delmomenter og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Laboratorietest

Dyr airfryer ingen garanti for perfekte pommes frites

En airfryer i budsjettklassen gir i mange tilfeller både bedre pommes frites og bruker mindre energi enn en dyrere variant. Dessuten er det lavere risiko for å brenne seg.

Laboratorietest

Vinterdresser – pris ingen garanti for kvalitet

Vi forventer at de skal holde barna tørre og tåle sklia og hard lek på lekeplassen. Dette er også tilfelle for flere av vinterdressene i Testfaktas test, men på langt nær alle. Og prisen er ingen garanti for kvalitet – testens dyreste dress utmerker seg negativt.

Laboratorietest

Rusta støvsugere Silence 700W

Testfakta Research har gjennomført en laboratorietest av Rusta støvsugere Silence på oppdrag fra Rusta AB. Rustas støvsuger er testet sammen med sammenlignbare støvsugere med ledning og pose fra blant annet Miele og Nilfisk. Støvsugeren fra Rustas fungerer generelt godt og oppfyller kravene til Testfaktas kvalitetsmerke Verified Quality & Performance.

Langtidstest av elsykler - resultater

1000 km i hverdagen – hvordan går det med elsykler utenfor laboratoriemiljøet?

Laboratorietest

Valget av oppvaskmiddel er viktigere enn noen tror

Testfakta har sammenlignet syv vanlige merker av oppvaskmiddel på det norske markedet og kan fortelle deg hvilke som er verdt pengene, og hvilke du kan hoppe over.

Laboratorietest

Hodelykter – uforutsigbare lyskilder i høstmørket

Høstmørket er en utfordring for alle som vil bevege seg fritt utendørs. Testfaktas store laboratorietest av hodelykter avslører ekstreme effektfall som øker risikoen for at det kan bli svart på løperunden eller lufteturen med hunden. Dessuten stemmer sjelden produsentenes angitte rekkevidde i meter.

Laboratorietest

Rusta badehåndkle Emma

Testfakta Research har på oppdrag av Rusta AB gjennomført en laboratorietest av Rustas badehåndkle Emma. Badehåndkleet Emma presterer gjennomgående godt i samtlige testmomenter og oppfyller kravene for Testfaktas kvalitetsmerking Verified Quality & Performance med god margin.

Kjøremelding elsykkel: Buddy Bike sX1

I forbindelse med vår langtidstest av elsykler i samarbeid med NAF fikk vi muligheten til å teste en prototype av den nye norske Buddy Bike sX1. Sykkelen var ikke med i vårens laboratorietest da den er i premiumklassen med en prislapp betydelig høyere enn testdeltakerne.

Laboratorietest

Test av tannbørstehoder – originalen mot kopiene

Hvor godt klarer kopiene seg mot originalen fra Oral-B? Testfakta Research har testet og sammenlignet ti kompatible børstehoder på det nordiske markedet. Alle er mer eller mindre identiske i utseende, men testen viser store forskjeller i kvalitet, følelse og ytelse.

Om Testfakta

Sedan 2001 har Testfakta underlättat köpbeslut och påverkat tillverkare genom oberoende tester, guider och journalistik.

Läs mer om Testfakta här.